Składniki:
100 g mąki
1/2 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1/3 szklanki oleju
1 jajko
3-4 łyżki wody
łyżeczka masła
2 czekolady mleczne
Przygotowanie:
W misce mieszamy najpierw suche składniki: kakao, mąkę, cukier i proszek do pieczenia, a następnie dodajemy jajka, olej oraz wodę.
Mieszamy krótko, tylko do momentu połączenia składników.
Foremki smarujemy niewielką ilością masła i do każdej nalewamy 1-2 łyżki ciasta.
Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 180 stopni
Upieczone i wyciągnięte z foremek żaby stawiamy na kratce z piekarnika i czekamy aż ostygną.
W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, a następnie oblewamy nią żaby.
super
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis! Już niedługo go wypróbuję!
OdpowiedzUsuń